Volgende Zinneke Parade
 
Volgende Zinneke Parade op zaterdag 8 mei 2004.

Iedereen is aan het werk voor Z-dag!

8 mei is de dag van het Einde van WOII in Europa en sinds dit jaar ook de officiële feestdag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Voor Zinneke de ideale datum om op te komen voor het Recht op een Stad voor Iedereen, voor Brussel een gelegenheid om zich te tonen als een natuurlijke smeltkroes van culturen, een stad waarin de participatie op buurtniveau belangrijk is.

ZINNEKE is een langdurig creatieproces dat uitmondt in een tweejaarlijks feest, dit jaar rond het thema van Het Lichaam in de Stad, volgens de beginselen die vastgelegd zijn in het Charter: het feest van Brussel, het feest van de buurten, een geste van verdraagzaamheid, een sociale uitdaging, een artistieke en eigentijdse creatie, gemeenschappelijk, veelkleurig en transcultureel.

ZINNEKE is een open beweging die de grenzen van het Gewest overschrijdt: ze werkt samen met andere gemeenschappen en gewesten, steden en gemeenten, en opent haar organisatie naar Europa - dat Brussel als hoofdstad heeft gekozen - en naar de rest van de wereld.

ZINNEKE is een creatieve en emancipatieve beweging met een actieve deelname van de burgers. Participatie blijft een essentiële factor in alle domeinen van het stedelijk ontwikkelingsbeleid.


© Zinneke asbl-vzw 2003-2004 - Contact